Pohodniški festival 2018

Tudi na Jezerskem 22. - 25.6.2018 
Dragi obiskovalci Jezerskega:

Tudi letos smo za vas pripravili pester program dogajanja v okviru pohodniškega festivala na Jezerskem, ki pa se bo istočasno odvijal tudi v drugih krajih v Kamniško-Savinjskih Alpah:

Pohodniški festival v Kamniško-Savinjskih Alpah bo potekal od 21. do 25. 6. Za vas smo na Jezerskem v okviru festivala pripravili štiri dogodke med 22. in 25.6.

Spoznali boste naš prelep kraj, si ogledali naše naravne in kulturne znamenitosti. Pogledali si boste lahko kako so pri nas živeli v davnih časih. Uživali boste lahko ob zvokih domače glasbe in okušali pristne, domače dobrote! Mlajše obiskovalce pa med dolino in Češko kočo že pričakujejo palčki.Pripovedovalski večer (jezerska štorija), 22.6. ob 20.00 uri v Muzeju Jenkova kasarna:

Prisluhnite humornim, skrivnostnim, resničnim in manj resničnim zgodbam izpod venca gora Kamniško-Savinjskih Alp v čudovitem ambientu 500 letne stavbe v kateri je tudi etnografski muzej...
Pravljični pohod do Češke koče za otroke, 23.6. ob 9. uri z izhodiščem pri TIC-u Jezersko

V naših gorah so doma vile, tudi škratje... in ste vedeli, da imajo gozdni palčki tik ob poti svojo skalo? Kaj se najde pri tej skali vam bo pokazal simpatični vodnik, ki vas spremlja vse do Češke koče in nazaj.

*Pot do Češke koče je kategorizirana kot delno zahtevna označena pot, mestoma je izpostavljena in dobro opremljena z jeklenicami. Primerna za planince z vsaj osnovnimi planinskimi izkušnjami. Vsi udeleženci prejmejo čelado, pas in samovarovalni komplet.Pohod na Goli vrh z blagoslovom pohodnikov in pohodniške opreme na vrhu pri križu, 24.6., 11h. Izhodišče je parkirišče pred začetkom tematske poti Jezersko. Blagoslov pri križu bo ob 14h."Naj harmonika zapoje" - tekmovanje harmonikašev, 25.6. ob 11.00 uri pri Planšarskem jezeru. Prijave se bodo zbirale do 10. ure.

Tradicionalno tekmovanje mladih in starih mojstrov na harmoniki, ki se odvija tik ob Planšarskem jezeru s čudovito gorsko kuliso in še boljšo kulinarično ponudbo bližnjih turističnih ponudnikov.Celotna vsebina programov je za udeležence brezplačna. Na dogodek pravljični podhod za otroke do Češke koče se je potrebno predhodno prijaviti na TIC Jezersko.

KONTAKTI IN INFORMACIJE

Celoten program pohodniškega festivala v Kamniško-Savinjskih Alpah si oglejte tu:

http://kamnik-savinja-alps.com/wp-content/uploads/pohodniki-festival-2018.pdf

Vabimo vas k ogledu

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?