TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno



Novice in dogodki



Splošne informacije

07.07.2019

Dodatne informacije

TIC Jezersko
TEL: +386 51 219 282
E-MAIL: tic@jezersko.si

Poletni filmski večer


Ob 100-letnici rojstva Franca Štiglica bo v Županovem kotu ‚kino pod zvezdami‘, s projekcijo njegovega filma Dolina miru, v organizaciji Mestne knjižnice Kranj, KUD Jezersko, ter občine Jezersko.

Prizor iz filma Dolina miru

Po ameriškem bombardiranju slovenskega mesta med drugo svetovno vojno deček Marko in deklica Lotti, ki je nemškega rodu, ostaneta brez staršev. V sirotišnici začne mala Lotti pripovedovati dečku o dolini, o kateri ji je nekoč pravila babica in kjer vedno vlada mir. Odločena, da poiščeta to "dolino miru", otroka zbežita iz sirotišnice. Na poti srečata ameriškega pilota Jima. Čeprav so mu za petami nemški vojaki in partizani, se Jim junaško odloči, da ju bo prek sovražnega ozemlja pospremil do cilja.

Režiser France Štiglic med izborom igralcev za Dolino miru

France Štiglic, eden izmed pionirjev slovenskega filma, je bil rojen leta 1919. Med njegove uspešnice sodijo tudi Na svoji zemlji, Ne joči, Peter in Deveti krog. Bil je edini slovenski filmski režiser, ki je bil nominiran za oskarja. 
Copyright 2024, Izdelava MMstudio