TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Nezahtevne poti Zahtevne poti Jezerska planinska pot Kratke sprehajalne poti Dolge sprehajalne poti Razgledi-test Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Multimedija V medijih

Uporabno


Nezahtevne poti
Veliki vrh (1742 m)


Še najbolj bo ugajal tistim, ki uživajo v sprehodih po gozdu, čeravno je treba reči, da je pot kar strma.


Več o poti
Pot na Veliki vrh vodi od Kazine proti Makeku, mimo nekdanjega smučišča Mali vrh do Mlinarjevega sedla. Do tod nas markacije vodijo po gozdni cesti in vlaki, na sedlu pa zavijemo na stezo. Od sedla, lovske koče, se steza začne hitreje vzpenjati in nas po pobočju privede na vrh, kjer je vpisna knjiga z žigom.

Iz doline do vrha je dve uri hoda. Veliki vrh z Mlinarjevim sedlom na severnem pobočju in s Povšnarjevo planino na južnem pobočju je zanimiv cilj za bolj ambiciozne sprehajalce. Še najbolj bo ugajal tistim, ki uživajo v sprehodih po gozdu, čeravno je treba reči, da je pot kar strma. Ostanki Mlinarjeve domačije na Mlinarjevem sedlu so le še slabo vidni. Legenda pripoveduje, da je v starih časih prek tega sedla in naprej čez Štularjevo planino in Jenkovo planino vpadala turška vojska ter se tu čez vračala s plenom iz Koroške.

GPS track: https://ridewithgps.com/trips/94197024

Copyright 2023, Izdelava MMstudio