Planinske koče

ČEŠKA KOČA

Češka koča na Spodnjih Ravneh leži na nadmorski višini 1543 metrov. Dostopna je iz dveh smeri, iz Ravenske in iz Makekove kočne. 

V koči imajo 53 ležišč; 33 v sobah in in skupna ležišča s 20 posteljami. V jedilnici, kjer je prostora za 70 ljudi, vas postrežejo z okusnimi enolončnicami, domačimi kosili, štrudljem in domačim čajem. Je odlična izhodiščna točka za ture na Kočno, Grintovec, Dolgi hrbet, Skuto (zelo zahtevno) in krajšo turo na Vratca (zahtevno). 

Odpiralni čas:

Koča je odprta za stalno od sredine junija do konca septembra, v maju in prvi polovici junija pa za vikende (petek popoldne - nedelja popoldne). Za skupine je možna rezervacija in odprtje tudi izven sezone po dogovoru. 


Upravitelj: 
PD Jezersko
Zg. Jezersko 65
4206 Zg. Jezersko 


Oskrbnica: Karmen Karničar

Rezervacije in informacije: 

E-poštaceskakoca.si@gmail.com 

GSM: +386 40 28 33 00 

Facebook: https://www.facebook.com/CeskakocaJezersko/


KRANJSKA KOČA NA LEDINAH

Nahaja se na nadmorski višini 1700 metrov, tik pod Skuto in Dolgim hrbtom. Prenočite lahko v eni izmed šestih sob s skupno 45 ležišči, skupnih ležišč koča nima. V jedilnici je prostora za 70 ljudi.
Iz Kranjske koče se lahko podate na Veliko Babo, Ledinski vrh, skozi Žrelo do Češke koče ali čez Jezersko in Savinjsko sedlo do Okrešlja.
Izhodiščna točka do Ledin je tovorna žičnica v Ravenski kočni.

Koča je odprta od sredine junija, do konca septembra. V času, ko je koča zaprta je na voljo zimska soba s tremi ležišči.

Telefon v domu:
+386 (0)31 309 600;

Telefon v PD:
+386 (0)4 236 78 50

E-naslovpdkranj@pzs.si 


Skupinam priporočamo, da najavijo svoj prihod.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?