Turistične kmetije

TURISTIČNA KMETIJA ANCEL

Turistična kmetija Ancel se lahko pohvali z izjemno mirno lokacijo v naročju Kamniško-Savinjskih Alp, nekaj kilometrov stran od glavne ceste. Na kmetiji vam ponujajo pet dvoposteljnih sob z razgledom na okoliške gore ter pestro ponudbo predvsem domače in biološko pridelane hrane. Zaradi odmaknjenosti od prometnih cest je kmetija Ancel primerna za družine z majhnimi otroki, saj se le ti lahko nemoteno podijo naokrog v naravi in spoznajo tudi številne domače živali.

Jezersko-turistična-kmetija-Ancel
Naslov:
Zgornje Jezersko 151
4206 Zgornje Jezersko

Telefon: + 386 (0)4 254 11 46
Mobitel: +386 (0)41 589 194
e-mail: info@ancel-muri.net 

Več informacij: 
www.ancel-muri.net


BIO TURISTIČNA KMETIJA MAKEK

Naša ekološka kmetija na 960 metrih nad morjem, je pravi kotiček za vaš zaslužen oddih. Romanatična in edinstvena lega naše, na ledeniški ravnici ležeče prostrane kmetije, z neposrednim pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe, je kot nalašč za vse tiste, ki iščejo umirjen košček tega sveta. Odpočijte si telo in duha ter se naužijte skrbno pripravljenih jedi iz domačih sestavin s katerimi navdušuje naša hišna gospodinja. Obiščete nas za dopust, kosilo ali praznovanje, razveselite vaše najbližje in si naberite novih moči v naši oazi miru, prvobitne narave in tradicije. Pred obiskom vas prosimo za predhodno najavo.

Naslov:
Zg. Jezersko 77
4206 Zg. Jezersko
Telefon: +386 (0)4 087 49 74
E-mail: info@makek.com

Več informacij: 
www.makek.comTURISTIČNA KMETIJA OLIPJE

Turistična kmetija Olipje se nahaja na Spodnjem Jezerskem. Ob glavni cesti Jezersko – Jezerski vrh boste na svoji desni opazili mostiček, na katerem je lep smerokaz, ki vas po približno kilometru asfaltne ceste pripelje do kmetije.
Prenočite lahko v eni izmed šestih sob ali izbirate med dvema apartmajema. Kmetija je odlična izhodiščna točka za pohod na bližnje vršace, po katerem se lahko osvežite v bazenu na prostem.


Naslov:
Zg. Jezersko 11 a,
4206 Zgornje Jezersko
Telefon: + 386 (0)4 254 52 90

ŠENKOVA DOMAČIJA

Šenkova domačija je ena najstarejših kmečkih domačij na območju in je arhitekturno ohranila tipično podobo takratnega časa. Domačija se nahaja v bližini cerkve sv. Andreja v Ravnem. Leži v prelepem okolju ledeniške doline z direktnim pogledom na gore in nudi sobe in apartmaje ter domaćo hrano. Ima tudi kamp za individualno in skupinsko kampiranje ter možnost spanja na seniku Del domačije je tudi prenovljena planšarska koča na Jenkovi planini, ki jo lahko najamete za počitnice v mirnem gorskem okolju. Na kmetiji imajo različne živali avtohtonih slovenskih pasem, nudijo pa tudi vodene oglede približno 500 let stare kmečke hiše.

Naslov:
Zgornje Jezersko 140
4206 Zgornje Jezersko
Slovenija

G: +386 (0)31 777 188
G: +386 (0)41 777 188
E: polona.karnicar@siol.net

Za več informacij: 
www.senkovadomacija.si


EKOLOŠKA KMETIJA KOVK
Vzrejni center ovnov jezersko - solčavske pasme

Kmetija vam nudi najem apartmaja za 2 osebi ali hiše za 10 oseb na samotni lokaciji v osrčju neokrnjene narave, s čudovitim razgledom na ostenja Kamniško - Savinjskih Alp in Karavank. Možna je predstavitev vzrejnega centra ovnov avtohtone jezersko - solčavske pasme in ogled poteka del na kmetiji.Glavna dejavnost na kmetiji predstavlja gozdarstvo in reja avtohtonih pasem živali. Ukvarjamo se tudi s predelavo volne in oblikovanjem polstenih izdelkov ter z izdelavo suhomesnatih izdelkov.

Spodnje Jezersko 14
Zgornje Jezersko 4206
G: +386 (0)31 40 11 40 
E: kovk@siol.net
www.ovce.si


 


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?