TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno


Paketi


3-dnevni paket Logarska - Solčavsko


Pohodniški paket Kamniško-Savinjske Alpe
Logarska dolina - Solčavsko
3 dni / 2 nočitvi

Logarska dolina – Solčavsko je območje, ki z lepoto narave privlači obiskovalce, a ponudi mnogo več. Logarska dolina, ena najlepših alpskih dolin v Evropi, je s severa vpeta v verigo Kamniško-Savinjskih Alp. Solčavsko je geografsko zaokroženo območje ob meji med Slovenijo in Avstrijo, v Zgornji Savinjski dolini, v naročju Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank. Območje je bilo prepoznano kot Evropska destinacija odličnosti - EDEN, ker na neponovljiv način združuje ohranjanje narave z življenjem domačinov in zvedavostjo obiskovalcev iz vsega sveta.

Posebnost območja so tri alpske doline: Logarska dolina, Robanov kot in Matkov kot. Logarska dolina in Robanov kot sta zavarovana kot krajinska parka.

Obiskovalce pa privabljajo še številne druge zanimivosti, kot so: Potočka zijalka – arheološko najdišče iz pradavnine, slap Rinka - eden najvišjih slapov v Sloveniji, fosili iz srednjega triasa – eno od treh nahajališč fosilov vretenčarjev iz srednjega triasa na svetu, velika biotska pestrost, ene največjih kmetij v vsem alpskem prostoru, cerkev Marije Snežne v Solčavi, Center Rinka - večnamensko središče za trajnostni razvoj Solčavskega, odlična izhodišča za celo paleto pohodniških tur in drugih aktivnosti v naravi.

Tridnevni paket vključuje lažje ture s čudovitimi razgledi in nepozabnimi doživetji.

Težavnost: Ture so nezahtevne, potrebna pa je primerna pohodniška obleka in obutev.

Zagotovljena izvedljivost programa je od 27. aprila do 30. oktobra.


1. DAN: Center Rinka, Pot po Logarski dolini (4h) – Okrešelj (2h)

Ob prihodu v destinacijo si v Centru Rinka ogledate kratek predstavitveni film in stalno razstavo o Solčavskem. Tu dobite tudi vse potrebne informacije glede programa.
Sprehod po Naravoslovno-etnografski poti po Logarski dolini vas bo skozi zanimive dele krajinskega parka ob rahlem vzponu pripeljal do slapu Rinka. Med potjo boste lahko spoznavali dediščino gozdarjenja, oglarjenja in kmetovanja v tem odmaknjenem gorskem kotičku. Spoznavali boste rastlinske in živalske vrste krajinskega parka Logarska dolina in Kamniško – Savinjskih Alp.
Mimo slapu se lahko povzpnete še na botanično zanimivo ledeniško krnico Okrešelj.
Sprehod po Poti po Logarski dolini od začetka doline do slapa Rinka traja 2 uri hoje, prav toliko potrebujete za povratek. Dolžino hoje lahko skrajšate tako, da sprehod začnete pri katerem od gostinskih objektov v dolini.
Pot od slapa Rinka do planinske koče na Okrešlju in nazaj traja 2 uri brez postanka v koči.
Sledi večerja in nočitev v izbranem turističnem objektu.

2. DAN: Logarska dolina - Klemenča jama – Strelovec – Robanov kot (5-6 h)

Po domačem zajtrku se iz Logarske doline podate na lažjo planinsko turo do koče na Klemenči jami (1h) in naprej mimo najdebelejšega macesna v Sloveniji do vrha grebena med dvema krajinskima parkoma Logarsko dolino in Robanovim kotom.  Pogled z vrha Strelovca očara vsakogar: obdan z veličastnimi vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp lahko kot na dlani občuduješ doline, velike gorske kmetije in zaselke Solčavskega.
Tu in tam te na bližino ovc avtohtone jezersko-solčavske pasme opozori zvončkljanje ali pogled na dobrodušne štirinožne gostje poletnih planinskih pašnikov.
Pot vas bo z vrha vodila navzdol proti kmetijam, ki že stoletja vztrajajo na pobočjih nad dolino Robanov kot.
Iz doline vas bomo prepeljali nazaj v Logarsko dolino ali do vaših izbranih nastanitev, kjer si boste lahko privoščili zaslužen počitek.

3. DAN: Podolševa – Potočka zijalka - Olševa – Podolševa (4-5 h)

Pohod na goro Olševo ima dva močna poudarka, poleg izjemnih pogledov na kuliso Kamniško-Savinjskih Alp in širše območje vzhodnih Alp so impresivna tudi arheološka odkritja prisotnosti ljudi pred trideset tisoč leti. V podzemni jami Potočki zijalki so našli najstarejšo šivanko na svetu, številna orodja kromanjonskih lovcev, piščali, okostja jamskih medvedov in drugih živali .
Pot vodi od kmetij in cerkve Sv. Duha v zaselku Podolševa ob Solčavski panoramski cesti po gozdu in delno poraščenem skalnem pobočju mimo Potočke zijalke na vrh Olševe. Z vrha se nudijo čudoviti razgledi na alpski svet Slovenije in Avstrije, v lepem vremenu seže pogled vse do Triglava in Grossglocknerja.

Cena: 116 €
•    Otroci v starosti med 3 in 7 let: 50% popust
•    Otroci v starosti med 7 in 12 let: 30 % popust
•    Popust velja, če otroci koristijo sobo s starši. Če so otroci v posebni sobi, je popust po dogovoru. Ob prijavi je potrebno sporočiti rojstne podatke.

Cena vključuje
•    2x nočitev z zajtrkom na turistični kmetiji 3 jabolka v dvoposteljni sobi z WC in tušem
•    2x večerjo na turistični kmetiji oz. v gostišču
•    transfer za 2. dan (na osnovi štirih oseb)
•    karto območja z označenimi potmi
•    paket informacij z opisom poti
•    organizacijo paketa
•    turistično takso

Doplačila
•    Enoposteljna soba: na nočitev doplačilo 20%
•    Nastanitev na turistični kmetiji višje kategorije – 4 jabolka: 7€ na nočitev
•    Nastanitev v penzionu: 10 € na nočitev
•    Nastanitev v hotelu: 47 € na nočitev
•    Vstopnina v park za osebno vozilo: 7 €/osebni avto
•    Lunch paket: 8 €/osebo
•    Vodnik za skupino na dan: 120 €/skupino do 8 oseb
•    Transfer za 3. dan: 6 €/osebo (na osnovi štirih oseb)

Dostop
•    Lastni prevoz
•    Po predhodnem dogovoru transfer iz bližnjih letališč  in mest (cena vožnje 1 €/km za skupino do 8 oseb)

Rezervacije:
TIC Logarska dolina
Tel. +386 3 838 9004
E-mail:  Info@solcavsko.info
Copyright 2024, Izdelava MMstudio