TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno


Paketi


3-dnevni paket Velika planina


Pohodniški paket Kamniško-Savinjske Alpe
Kamniška Bistrica – Kamniško sedlo – Velika planina
3 dni / 2 nočitvi

Naj vas korak zanese v objem Kamniško-Savinjskih Alp, kjer vas čaka neokrnjena narava, ki z roko v roki z živahnim kulturnim dogajanjem ustvarja številne možnosti za nepozabna doživetja. Naj odkrivanje novih poti postane vaš način življenja in naj vas pri tem nič ne ustavi. Niti slabo vreme niti ura dneva.

Predlagana tura vas bo popeljala do enega najbolj prepoznavnih vrhov, Kamniškega sedla, dvatisočakov kot so Planjava, Ojstrica ali Dedec, za konec pa  vas na Veliki planini čaka prava poslastica.

Velika planina zaradi številnih izjemnih razgledov ter ohranjene pastirske dediščine velja za najlepšo slovensko planino. Spoznajte slikovito bogastvo arhitekturne dediščine in poklepetajte s pastirji in ne pozabite razkriti zgodbo o trniču!

Tridnevni paket vključuje ture s čudovitimi razgledi in nepozabnimi doživetji.
Težavnost: Prvi dan in zadnji dan je tura tehnično lahka, drugi pa tehnično nekoliko bolj zahtevna.
Priporočamo: planinska obutev, palice, samovarovalni sestav, primerna oblačila
Zagotovljena izvedljivost programa je od 27. aprila do 30. oktobra
 

1. DAN: Kamniška Bistrica (600 m) - Kamniško sedlo (Kamniška koča  1864 m) po izbiri še Brana (2253 m)

Pot pričnete v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp, v ledeniški dolini Kamniške Bistrice. Izhodišče je Dom v Kamniški Bistrici od koder se po dobro markirani poti odpravite na Kamniško sedlo. Pot je prijetna in nenevarna in velja za eno od najbolj priljubljenih planskih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah. Prvi del poti poteka po gozdu, v drugem pa se pogled odpre vse do Kamnika, Ljubljanske kotline in dlje. Ko prispete do Kamniške koče na Kamniškem sedlu, vam priporočamo, da se povzpnete še nekoliko višje, kjer se vam bo pogled odprl še na severno stran, vse do Logarske doline. Po izbiri se odpravite na Brano, nato pa prenočite v prenovljeni koči na Kamniškem sedlu.

Čas hoje: 3-4 ure do Kamniškega sedla ter dodatni 2 uri do Brane

2. DAN:  Kamniško sedlo čez Planjavo (2392 m) na Korošico (1808 m). Po izbiri vzpon na Lučkega Dedca (2023 m) ali Ojstrico (2350 m)

Po mestoma zahtevni markirani poti se bomo odpravili mimo najvišje in najbolj mogočne gore vzhodnega dela Kamniško-Savinjskih Alp, Planjave vse do Korošice. Gre za dolgo gorsko kotanjo na južnem pobočju Ojstrice, kjer stoji Kocbekov planinski dom. Po želji se bomo odpravili do Lučkega Dedca z značilno prepadno steno ali Ojstrico, ki jo spoznamo po svojem piramidastem vrhu. Nočitev v Kocbekovem domu na Korošici

Čas hoje: 3-4 ure; do Lučkega Dedca oziroma Ojstrice še dodatne 1-3 ure.


3. DAN: Korošica – Konj (1803 m) – Velika planina (Gradišče 1668 m) – Mala planina (Domžalski dom 1534 m) – Kamniška Bistrica

Iz Korošice se bomo preko Konja, ki ima skoraj navpično severno steno, podali na Veliko planino, na eni najlepših slovenskih planin, ki je tradicijo pastirstva ohranila vse do danes.  Pastirsko naselje je posebej privlačno poleti, ko pastirji priženejo živino in ustvarijo edinstveno kulturno krajino. Spoznajte pastirje, si oglejte Preskarjev muzej, ki je edini ohranil ovalno obliko ter kapelo Marije Snežne. Ne pozabite spoznati zgodbo posebnega sira trnič!

V dolino se lahko odpravite z nihalko; ali pa svoje počitnice podaljšate še za eno noč v enem od planinskih domov na Mali planini ali planini Kisovec.

Čas hoje: 5-6 ur. Dodatne 2 uri v kolikor se boste v dolino odpravili peš.

Cena paketa: 153,72 €

Cena vključuje
· 2x polpenzion v Kamniški koči na Kamniškem sedlu in Domu na Koročici
· 1 x pastirska malica na Veliki planini
· enosmerna vozovnica nihalke za Veliko planino
· avtobusna vozovnica na relaciji (Kamnik – Kamniška Bistrica)
· Organizacija paketa
· Turistična taksa
· karto območja z označenimi potmi

Doplačila:
· profesionalen planinski vodnik: 220 na osebo na dan (maksimalno 8 oseb)
· Lunch paket

Dostop:
· Lastni prevoz
· Po predhodnem dogovoru transfer iz bližnjih letališč  in mest

Rezervacije na:
E-mail: tic@kamnik-tourism.si
Tel: 01/831 82 50
Copyright 2024, Izdelava MMstudio