TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Nezahtevne poti Zahtevne poti Jezerska planinska pot Kratke sprehajalne poti Dolge sprehajalne poti Razgledi-test Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Multimedija V medijih

Uporabno

Pohodništvo


Jezersko s svojo čudovito naravo in klimo nudi obilo možnosti za aktivno preživljanje časa; pa naj bo to za en dan, en vikend ali pa kar za cel teden.Ker naš kraj objemajo številni vršaci, se tako v poletnih kot tudi v zimskih mesecih lahko odpravite na krajše ali daljše pohodniške ture. Če imate v mislih krajše in manj zahtevne sprehajalne poti, vam priporočamo pohajkovanje okrog Planšarskega jezera, obisk stare cerkve Sv. Ožbalta, sprehod do zdravilne mineralne vode, imenovane ''Ankova slatina'', od katere vas loči še nekaj minut hoje do prav tako znanih in čudovitih Ankovih slapov.Za tiste z malo boljšo obutvijo svetujemo, da raziščete dolino Ravenske Kočne, od koder vodijo poti v venec vrhov v Kamniško-Savinjskih Alpah. Za obisk destinacij, kot so Češka koča, Kranjska koča na Ledinah, Grintavec, Babe, Skuta, Dolgi hrbet, Pristavški Storžič, Veliki vrh, Stegovnik itd., priporočamo pravo planinsko obutev in nahrbtnik s potrebnimi stvarmi kot so prva pomoč, topla oblačila, hrana in zadostna količina pijače.

Knjižico »Jezerska planinska pot« z zemljevidom, opisi in prostorom za žige z vseh vrhov planinske poti ter zemljevida Jezersko in Kamniško–Savinjske Alpe lahko kupite v Turistično Informacijskem Centru ali v planinskih kočah.


Copyright 2023, Izdelava MMstudio