TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno


Nastanitve
Češka koča

Upravitelj: PD Jezersko,
Zgornje Jezersko 65, 4206 Zgornje Jezersko
Rezervacije in informacije:

GSM: +386 40 28 33 00
E- MAIL: ceskakoca.si@gmail.com

Več o nastanitvi
Češka koča na Spodnjih Ravneh leži na nadmorski višini 1543 metrov. Dostopna je iz dveh smeri, iz Ravenske in iz Makekove kočne.  V koči imajo 53 ležišč; 33 v sobah in skupna ležišča s 20 posteljami. V jedilnici, kjer je prostora za 70 ljudi, vas postrežejo z okusnimi enolončnicami, domačimi kosili, štrudljem in domačim čajem. Je odlična izhodiščna točka za ture na Kočno, Grintovec, Dolgi hrbet, Skuto (zelo zahtevno) in krajšo turo na Vratca (zahtevno).

Odpiralni čas:
Koča je odprta za stalno od sredine junija do konca septembra, v maju in prvi polovici junija pa za vikende (petek popoldne - nedelja popoldne). Za skupine je možna rezervacija in odprtje tudi izven sezone po dogovoru.

Oskrbnica: Karmen Karničar


Facebook:
https://www.facebook.com/CeskakocaJezersko/Kranjska koča na Ledinah - spremenjeni delovni čas

 4206 Zg. Jezersko

TEL v domu: +386 (0)31 309 600
TEL v PD: +386 (0)4 236 78 50
E- MAIL: pdkranj@pzs.si

Več o nastanitvi


Nahaja se na nadmorski višini 1700 metrov, tik pod Skuto in Dolgim hrbtom. Prenočite lahko v eni izmed šestih sob s skupno 45 ležišči, skupnih ležišč koča nima. V jedilnici je prostora za 70 ljudi.
Iz Kranjske koče se lahko podate na Veliko Babo, Ledinski vrh, skozi Žrelo do Češke koče ali čez Jezersko in Savinjsko sedlo do Okrešlja.
Izhodiščna točka do Ledin je tovorna žičnica v Ravenski kočni.

Koča je odprta od sredine junija, do konca septembra. V času, ko je koča zaprta, je na voljo zimska soba s tremi ležišči.

Več informacij:
http://pdkranj.si/postojanke/kranjska-koca-na-ledinah/

Facebook:
https://www.facebook.com/kranjskakocaledine/

Skupinam priporočamo, da najavijo svoj prihod.Copyright 2024, Izdelava MMstudio