TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Multimedija V medijih

Uporabno

Zimska ponudba na Jezerskem

Jezersko tudi v zimskih mesecih ponuja pester nabor aktivnosti: Tek na smučeh, drsanje, sankanje, krpljanje … Zato je pravi raj za vse ljubitelje zimskih radosti.

Vse informacije o aktualnih razmerah na Jezerskem in različne uporabne napotke pa dobite na spodnjih številkah:

Splošne informacije o ponudbi in razmerah:
TIC Jezersko: 051 219 282, tic@jezersko.si

Izposoja zimske opreme, vodenja, tečaji, informacije o stanju na tekaški/sankaški progi, smučišču, drsališču, prodaja kart:
Park Jezersko: 031 203 930, info@park-jezersko.si


POSEBNE UGODNOSTI ZA GOSTE JEZERSKEGA

Za vse goste Jezerskega smo za letošnjo zimsko sezono pripravili posebno kartico ugodnosti, s katero boste lahko vsi, ki se boste odločili, da med 17. 12. 2022 in 5. 3. 2023 v naši čudoviti alpski dolini bivate vsaj dve noči, koristili številne ugodnosti na različne zimske aktivnosti in storitve.

Kartico boste prejeli ob prijavi v izbrano nastanitev, kjer vas bodo seznanili tudi z vsemi ostalimi informacijami o zimskih razmerah na Jezerskem.

Pripravili smo naslednje ugodnosti:

DRSANJE NA DRSALIŠČU OB PLANŠARSKEM JEZERU

Družina iz Gostišča ob Planšarskem jezeru bo tudi to zimo poskrbela za vrhunsko urejeno drsališče ob Planšarskem jezeru.

Predhodna prijava ni potrebna. Gostom je na voljo tudi izposoja drsalk.

Redna cena vstopnice za drsanje: 2,5 € / osebo.

Cena za imetnike Jezerske kartice: 2 € / osebo.INDIVIDUALNI / PREMIUM TEČAJ TEKA NA SMUČEH

V Zimskem parku Jezersko se lahko z izkušenim učiteljem teka na smučeh naučite klasične ali drsalne tehnike teka na smučeh. Prepričani smo, da boste usvojeno znanje lahko v najkrajšem času prenesli v prakso in uživali v teku po čudovitih jezerskih tekaških progah.

Tečaj traja dve uri, cena pa vključuje prevoz od nastanitve do poligona in nazaj, celodnevna karta, celotna oprema, uporaba tekaških jasli.

Redna cena individualnega premium tečaja teka na smučeh: 99 € / osebo

Imetniki kartice ugodnosti imajo 15 % popusta.

Prosimo, da se na tečaj teka na smučeh predhodno prijavite na info@park-jezersko.si ali pokličete +386 (0)31 203 930.

CELODNEVNA IZPOSOJA TEKAŠKE OPREME

Opremo za klasično in drsalno tehniko si lahko izposodite v prodajnem mestu Parka Jezersko tik ob tekaškem poligonu Zg. Jezersko 145 (500 metrov od Planšarskega jezera).

Komplet za tek na smučeh vključuje smuči, palice in obutev.

Redna cena celodnevne izposoje opreme za tek na smučeh: 20 € / osebo

Imetniki kartice ugodnosti imajo 15 % popusta.


CELODNEVNA SMUČARSKA VOZOVNICA

Smučišče Jezersko je namenjeno vsem smučarjem in deskarjem začetnikom.

Celodnevna vozovnica za odrasle

Redna cena: 15

Cena za imetnike kartice ugodnosti: 14

Celodnevna vozovnica za otroke

Redna cena: 10

Cena za imetnike kartice ugodnosti: 9PROMETNI REŽIM IN SPREHAJALNE POTI V ČASU ZIMSKE SEZONE

V času zimske sezone na območju Ravenske Ročne velja spremenjen prometni režim, zato vas vljudno prosimo, da se ga držite, saj bo tako vaš obisk Jezerskega veliko bolj prijeten.

Predvsem ob koncih tedna in v prazničnem času pričakujemo povečano število obiskovalcev, zato bomo hvaležni, če boste dosledno upoštevali prometno signalizacijo in navodila redarjev.

Obisk Ravenske Kočne
Promet v ledeniško dolino Ravenske Kočne v zimskem času ni več dovoljen in se zaključi ob lovskem domu. Pot v dolino lahko nadaljujete peš in sledite smerokazom za novo peš pot, ki vodi do tovornih žičnic. Tematska sprehajalna pot v dolino Ravenske Kočne je v zimskem obdobju zaprta. Vse pohodnike naprošamo, da ne hodijo po urejenih tekaških progah in vodijo pse na vrvicah. Vsi pohodniki in smučarji-tekači (obiskovalci Parka Jezersko) lahko parkirate na novih brezplačnih parkiriščih P5, ki so označeni na spodnjem zemljevidu.

Planšarsko jezero
Vsi sprehajalci, obiskovalci drsališča in sankališča lahko parkirate na parkiriščih ob Planšarskem jezeru (parkirišča P2).Tudi na tej lokaciji parkiranje ni plačljivo, zaračunava pa se uporaba tekaških prog, drsališča in sankaške proge. Promet okrog jezera bo urejen krožno v skladu z navodili redarjev.


ZEMLJEVID SPREHAJALNIH POTI

Tudi pozimi lahko na Jezerskem uživate v slikovitih sprehodih. Za vas smo pripravili zemljevid, na katerem je označenih pet sprehajalnih poti. Kam jo boste mahnili tokrat?


Copyright 2023, Izdelava MMstudio